گنجه
شهر گنجه که در زمان شوروی کیروف آباد نامیده شده بود شهری در شمال غربی جمهوری آذربایجان می باشد که جمعیت آن حدود 313.300 نفر است. این نام (گنجه) از گنج پارسی برگفته شده است .
بنابر قول گیراگوس گاندزاکِتسی (تاریخ نگار و کشیش ارمنی همزمان با نظامی گنجوی)، پیش از حمله مغولان به شهر گنجه، شهر گنجه دارای انبوه جمعیت پارسیان و اقلیتی از مسیحیان بود. البته باید توجه داشت که گیراگوس بین ایرانی و عربی و ترک و مسلمان تفاوت میگذاشته است و وقتی در متن خود ساکنان شهر گنجه را ایرانی میخواند منظورش ایرانی است نه نام عمومی برای تمام مسلمانان. او برای اعراب از واژه (تاچیک) (Tachik) (همان تاجیک یا تازیک = تازی = عرب = مسلمان) استفاده میکند و عربان را تاچیک میخواند (همانند نوشتارهای پهلوی). او ترکان را تئورک (T'urk) مینویسد. برای نمونه در فصل 18 می نویسد که «جلالالدین محمد خوارزمشاه سپاهیان خود را از میان ایرانیان و تاچیکان و تئورکان گرد آورد.»در این کتاب به نام تاریخ ارمنیان که مربوط به سده هفتم ق. / سیزدهم م. یعنی بسیار نزدیک به روزگار شاعر بزرگ ایرانی نظامی گنجهای است، نگارنده ارمنی که خود زاده شهر گنجه است، بین اعراب، ترک، پارسی (در ترجمهٔ انگلیسی به نام ایرانی آمده است) تفاوت گذاشته است و تنها به انبوه پارسیان و اقلیتی از مسیحیان در گنجه پیش از مغولان تأیید کرده است . کتاب نزهت المجالس نیز بیست و چهار شاعر پارسیگو پیش از حمله مغولان به گنجه ذکر کرده است و وجود این تعداد شاعر که در قرن ششم و هفتم و هشتم در شمال غرب ایران قدم به عرصه هستی گذاشته اند و در زبان همگانی ایرانیان ـ فارسی ـ شعر سرودهاند، مؤید آن است که در اران و آذربایجان، زبان و ادب فارسی، زبان مردم کوچه و بازار و دربار بوده است. تور باکو خرداد 98
شهر گنجه بنابر نظر این تاریخ نگار همزمان با حمله مغولان، بدست مغولها نابود شد و تنها اندکی از مردم شهر که موفق به فرار شدند، پس از پایان حمله مغول در دوران بازسازی شهر به شهر بازگشتنت .این شهر دوباره در دوران ایلخانیان رونق محدد گرفت. حمدالله مستوفی آن را در میان چهار شهر برجسته ایران میداند .
اسم رسمی گنجه در دوران حاکمیت روسیه تزاری به الیزابتوپل تغییر کرد، سپس در دوران حاکمیت کوتاه جمهوری دمکراتیک آذربایجان (1918 میلادی) این شهر موقتا پایتخت جمهوری جدید در آمد تا آنکه باکو از کنترل روسها خارج گشت. نام گنجه در دوره حاکمیت شوروی بهکیروف آباد تغییر کرد. بعد از استقلال دوباره جمهوری آذربایجان اسم گنجه رسما بازیافته شد.
هتل 5 ستاره Fairmont Baku Flame Towers واقع در برجهای مشهور و زیبای «شعله» یکی از هتل های لوکس باکو می باشد که دارای 299 اتاق استاندارد می باشد . هتل در بهترین موقعیت جغرافیایی درست در مرکز شهر واقع شده است و دسترسی آسانی به جاذبه های گردشگری و مراکز خرید دارد. کارمندان این هتل به زبان های آذربایجان ،انگلیسی ،روسی و ترکی مسلط می باشند.
امکانات اتاق های هتل شامل : روم سرویس ، آباژور ،دمپایی ، سیستم اطفاء حریق دراتاق، سیستم گرمایش و سرمایش، صبحانه، میزتحریر ، سیستم تهویه مطبوع دراتاق ، یخچال، تلفن در اتاق، تلویزیون در اتاق ، نوع قفل درب اتاق ، پاورسوئیچ، تلویزیون ،صندوق امانات داخل اتاق، مبلمان ، حمام ، دراور ، لوازم بهداشتی، اینترنت در اتاق ، سرویس بهداشتی فرنگی در اتاق ، سرویس بیدار باش
امکانات هتل شامل : رستوران ، پارکينگ، آسانسور،تاکسي سرويس ، خود پرداز،کافي شاپ ،روم سرويس ، صندوق امانات ،سالن کنفرانس ، اعلام حريق، خشکشویی، ترانسفر فرودگاهی،مینی بار ،اتاق خانواده ، سیستم تصفیه هوا، کارکنان چند زبانه ،سالن ملاقات، دربان ،سالن ضیافت، حمام سنتی، باشگاه بدنسازی،سونا، ماساژ،کافی نت ، اينترنت در لابی ، اينترنت در اتاق
رستوران هتل فیرمونت : این هتل دارای چند رستوران ، کافه و بار می باشد که مناسب با هر سلیقه ایی منویی ارائه داده است همچنین نوشیدنی های کافه متنوع می باشند ، کافه هتل دارای انواع میان وعده ها و کیک های لذیذ برای مهمانان تور باکو اردیبهشت 98 می باشد.
موقعیت جغرافیایی هتل :
فاصله هتل تا برجهای شعله : 0 کیلومتر
فاصله هتل تا پارک آتلانتا : 2 کیلومتر
فاصله هتل تا موزه هنر دولتی آذربایجان : 6 کیلومتر
فاصله هتل تا سالن دولتی آذربایجان : 6 کیلومتر
فاصله هتل تا پارک فیلارمونیک : 7 کیلومتر
فاصله هتل تا موزه فرش آذربایجان : 7 کیلومتر
فاصله هتل تا ایستگاه مترو Icherishekher : حدود 8 کیلومتر
فاصله هتل تا مسجد محمد : 9 کیلومتر
فاصله هتل تا قصر شیرینشاه ها : 9 کیلومتر
فاصله هتل تا دریای کاسپین : 1.5 کیلومتر
فاصله هتل تا فرودگاه حیدر علی اف : 22 کیلومتر
هتل 4 ستاره Holiday Inn Baku واقع در میدان آزاد لیق ، یکی از هتل های لوکس به شمار می رود که دارای 223 اتاق استاندارد می باشد . دسترسی آسان هتل به مرکز شهر ، مراکز خرید و جاذبه های گردشگری از جمله مزایای آن شمار می رود . کارمندان این هتل به زبان های آذربایجان ،انگلیسی ،روسی ،ترکی مسلط می باشند.
امکانات اتاق های هتل شامل : روم سرویس ، آباژور ،دمپایی ، سیستم اطفاء حریق دراتاق، سیستم گرمایش و سرمایش، صبحانه، میزتحریر ، سیستم تهویه مطبوع دراتاق ، یخچال، تلفن در اتاق، تلویزیون در اتاق ، نوع قفل درب اتاق ، پاورسوئیچ، تلویزیون ،صندوق امانات داخل اتاق، مبلمان ، حمام ، دراور ، لوازم بهداشتی، اینترنت در اتاق ، سرویس بهداشتی فرنگی در اتاق ، سرویس بیدار باش
امکانات هتل شامل : رستوران ، پارکينگ، آسانسور،تاکسي سرويس ، خود پرداز،کافي شاپ ،روم سرويس ، صندوق امانات ،سالن کنفرانس ، اعلام حريق، خشکشویی، ترانسفر فرودگاهی،مینی بار ،اتاق خانواده ، سیستم تصفیه هوا، کارکنان چند زبانه ،سالن ملاقات، دربان ،سالن ضیافت، حمام سنتی، باشگاه بدنسازی،سونا، ماساژ،کافی نت ، اينترنت در لابی ، اينترنت در اتاق
رستوران هتل هالیدی این : این هتل دارای 2 رستوران و 2 کافی شاپ می باشد که منویی متنوع از غذاهای محلی و بین المللی به همراه نوشیدنی های سرو و گرم برای مهمانان تور باکو بهار 98 سرو می کند.
موقعیت جغرافیایی هتل :
فاصله هتل تا موزه هنر مدرن باکو : 0.5 کیلومتر
فاصله هتل تا فرمول 1 جایزه بزرگ باکو : 0.6 کیلومتر
فاصله هتل تا ایستگاه مترو جعفر جبارلی : 1 کیلومتر
فاصله هتل تا ایستگاه مترو 28 می : 1 کیلومتر
فاصله هتل تا تئاتر اپرا و باله آذربایجان : 1 کیلومتر
فاصله هتل تا ایستگاه مترو Sakhil : حدود 1.3 کیلومتر
فاصله هتل تا ایستگاه متروی Khatai : دود 1.4 کیلومتر
فاصله هتل تا موزه ملی تاریخ آذربایجان : 1.7 کیلومتر
فاصله هتل تا میدان چشمه : 7 کیلومتر
فاصله هتل تا باغ وحش باکو : 2 کیلومتر
فاصله هتل تا کوهستان دوشیزه Towe : حدود 1.5 کیلومتر
فاصله هتل تا فرودگاه حیدر علی اف : 19 کیلومتر
فاصله هتل تا برج خیمه : 2.1 کیلومتر
فاصله هتل تا پارک افسران :2.2 کیلومتر
فاصله هتل تا قصر شیرینشاه ها :2.4 کیلومتر
بزرگترین شهر و همچنین بزرگترین بندر کشور آذربایجان باکو می باشد.این شهر در شبه جزیره آب شوران در ساحل غربی دریای خزر قرار دارد که یکی از مناطق نفت خیز جهان می باشد.باکو پرجمعیت ترین شهر قفقاز است . یکی از آثار ثبت شده در یونسکو به عنوان میراث فرهنگی جهانی بخش قدیمی شهر باکو، همراه با برج و حصار قلعه شهر که از سده میانی به جا مانده می باشد.برگزاری برنامه های متعدد از جمله موسیقی،اپرا،تئاتر و وجود تعداد بسیار زیادی پارک ساحلی جذابیت خاصی به این شهر داده است.شهر باکو در قرن ششم هجری بخششی از حکومت بزرگ ایران بود،پس از این که زمین لرزۀ بزرگی در قرن 12 میلادی شماخی پایتخت شروانشاهان را ویران نمود، آهسیتان اول باکو را به عنوان پایتخت جدید برگزید. در زمان ساسانیان حضور و نفوذ عنصر ایرانی در کرانههای اران از تالش و باکو تا دربند بسیار قوی و چشمگیر بود. در دورۀ شروانشاهان، باکو بخشی از شروان بود. شروان مانند بقیۀ اران بخشی از سرزمین آذربایجان نبود. آذربایجان به منطقۀ جنوب رود ارس گفته میشد. با سلطه ترکهای سلجوقی بر شروانشاهان در سدۀ یازده میلادی روند ترکیسازی زبان منطقه نیز آغاز شد. روندی که هنوز نیز در جنوب این منطقه (تالش) ادامه دارد. با این روند، مردم آسیانیزبان و ایرانیزبان منطقه به مرور زمان ترکزبان شدند. باکو پایتخت شیروانشاهان در سدههای ۱۴ و ۱۵ میلادی بود و بعد بخشی از ایران صفوی شد. حکومت عثمانی در قرن ۱۶ میلادی طی دورهای کوتاه به قسمت اعظم قفقاز از جمله باکو حاکم بود. نادرشاه افشار توانست این قسمت از آران، گرجستان و منطقۀ ارمنستان فعلی را دوباره به ایران بازگرداند. در جنگهای ایران و روس در زمان فتح علی شاه این ناحیه بر اساس عهدنامۀ گلستان و ترکمان چای از ایران جدا و به دست روسها افتاد و تور باکو فروردین 98 در اواخر قرن نوزدهم و دهۀ اول قرن بیستم از بزرگ ترین مناطق تولید نفت جهان بود.
نظرات شما عزیزان:
:: برچسبها:
باکو,